Wafels!! ‘Cheezy’ wortel wafel

Wie heeft het niet, keukenmachines die je móet hebben, maar die je vervolgens na twee keer gebruiken achterin de kast zet en vervolgens negeert en dan vergeet … Ik heb het gehad met de broodbakmachine, de pastamaker en de yoghurtmachine. De eerste twee heb ik verkocht (eigenlijk waren het twee broodbakmachines ..), de laatste wil ik echt nog een keer gaan gebruiken, echt! En nu heb ik een nieuwe … 

Ik heb een wafelmaker gekocht, tweedehands hoor. De behoefte aan de ijsmachine heb ik weten te weerstaan, maar de wafeldrang werd onlangs sterker en sterker. Op een gegeven moment moest het er van komen. En dan heb ik ook specifieke eisen. Ik wil normale vierkante wafels, geen hartjes, geen bloemetjes, maar de Luikse wafel. En dat is nog best lastig! Maar gelukkig zijn er meer mensen, die ongebruikte spullen weer verkopen en zodoende heb ik er eentje op de kop getikt 😀

www.2catsandthekitchen.com

Nu wilde ik deze wafelmaker vooral om hartige wafels te maken. Uiteindelijk ga ik natuurlijk alles maken, maar eerst richt ik me op de hartige wafel. Een leuk lunchgerecht lijkt me. En dat is gelukt, want ik heb al heel wat geëxperimenteerd met groente, kruiden en meel. Uiteindelijk is de wafel met kikkererwtenmeel – niet heel verrassend in mijn geval – favoriet en lekker comfortfood. Deze maak ik regelmatig en ga ik nu met jullie delen.

www.2catsandthekitchen.com

Ik blijf op zoek naar nieuwe inspiratie voor leuke wafels. Iets met zeewier en/of algen staat natuurlijk nog op de rol, de bietenwafel wordt nog verder uitgewerkt en natuurlijk de suikerwafel. Een speculaaswafel voor december?  Kerstwafels voor het kerstontbijt?

En mocht je nu geen wafelijzer in je bezig hebben, je kan er natuurlijk altijd eentje lenen, huren of tweedehands kopen. Volgens mij staan er genoeg te verstoffen zo her en der 😉 En anders kan je altijd nog pannenkoekjes bakken van dit beslag!

www.2catsandthekitchen.com

Recept

‘Cheezy’ wortel wafels
voor 4 wafels

1/2 cup kikkererwtenmeel
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 cup fijn geraspte wortel (aangeduwd; ongeveer 1 kleine wortel)
1/2 cup ongezoete plantaardige melk
3 eetlepels Wilmersburger geraspte pizzatopping pittig (Ekoplaza)

  • Maak een beslag door kikkererwtenmeel, zout, komijn, bakpoeder te mengen.
  • Doe er de melk en wortel bij en meng als laatste de kaas erdoorheen
  • Als je wafelmaker heet is, schep je een deel op de plaat (niet te veel en te vol doen!) en doe je ‘m voorzichtig dicht. Afhankelijk van je wafelmaker wisselt de grote van de wafel en wisselt ook de temperatuur en dus de duur). In mijn wafelmaker zijn de wafels na zo’n 5 minuten klaar. Ze zijn dan mooi goudbruin gebakken.
  • Let op: als je een goede verse wortel gebruikt, dan bevat deze best wat vocht, vergeleken met een meer uitgedroogde supermarkt wortel (is mijn ervaring). Gooi niet in 1x alle melk erbij, maar begin met 1/4 tot 1/3 cup. Wafelbeslag is wat steviger (niet waterig, want dan loopt het zo je wafelmaker uit!)

www.2catsandthekitchen.com

Eet smakelijk!

(foto’s en recept van Marieke (c))

(Visited 1.009 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.