Voor bij de thee: chocolade matzes

Ik heb helemaal niets met Pasen, maar dan ook echt helemaal niets! En ook nooit gehad. Vroeger, toen ik nog een klein meisje was, zocht ik natuurlijk eieren met Pasen en dat vond ik leuk. Paaseitjes heb ik veel gegeten, maar tegenwoordig ook niet zoveel meer (doe mij maar een serieuze reep) en paasontijtjes en -brunches zijn niet aan mij besteed. Ik eet geen eieren en ik hou vooral van mijn vaste ontbijtritme. 

www.2catsandthekitchen.com

Dus geen Pasen voor mij, voor ons. Wij kijken met lede ogen toe hoe Pasen de nieuwe Kerst wordt, gourmetstellen een extra ‘moment of fame’ hebben en kaasplakjes in de vorm van een paashaas te verkrijgen zijn … Tja, de marketing van een paar vrije dagen…

Maar er zijn veel mensen die de paasdagen aangrijpen om wel lekker uitgebreid te ontbijten of te brunchen. Dit kan uiteraard heel goed eivrij. Kijk maar eens hier. Ook een zoektocht op Pinterest op ‘vegan easter’, die ik vorig jaar voor de VeganChallenge deed, levert veel op. Kijk hier maar eens.

www.2catsandthekitchen.com

Oke, en ook ik heb een receptje voor de paasdagen gemaakt, alhoewel, ook zeer geschikt voor alle andere dagen. Ik kwam erop omdat er een zak matzes in de kast lag. Niet gekocht vanwege Pasen, maar aangeschaft omdat ik ziek was en vrijwel niets kon eten en omdat de cracottes niet vegan zijn… 😉 Maar wat doe je dan met de rest?

www.2catsandthekitchen.com

Ik deed er gesmolten chocolade overheen en andere lekkere dingen, zoals gehakte nootjes, gojibesjes, sinaasappelschil en kokos. De variaties zijn natuurlijk eindeloos, dus gebruik vooral wat er in je kast ligt, want let wel: bij chocolade past bijna alles wel!

Recept

Chocolade matzes met pistachenootjes, rozenblaadjes, kokos en gojibessen

Per matze heb je nodig:
1 matze (de grote)
40 à 50 gram pure chocolade

Voor de decoratie per matze: 
1 eetlepel gehakte pistachenootjes
1 eetlepel gojibesjes

1 eetlepel gehakte pistachenootjes
1/2 eetlepel vernsipperde gedroogde rozenblaadjes

1 eetlepel kokosrasp

 • Smelt 50 gram chocolade au bain marie
 • Giet de gesmolten chocolade over de matze en verdeel goed (door te draaien)
 • Verdeel de nootjes, besjes of kokos over de matze
 • Zet in de koelkast en laat de chocolade hard worden
 • Herhaal bovenstaande voor meer matzes
 • Als de chocolade goed hard is geworden, snijd of breek de matze voorzichtig in stukken

www.2catsandthekitchen.com

Eet smakelijk!

(Foto’s en recept van Marieke (c))

(Visited 266 times, 1 visits today)

4 gedachten over “Voor bij de thee: chocolade matzes

 1. Oeh, dat is echt slim, zo’n matze met chocola en nootjes! Heerlijk lijkt me dat!
  Morgen heb ik een high tea met een paar vriendinnetjes en dan maak ik iets dat hierop lijkt, namelijk verschillende chocolaatjes, ook met onder andere pistachenootjes. Heerlijk! Dat je rozenblaadjes gebruikt is ook heel leuk, dat heb ik nog nooit gedaan. Hoe kom je aan die rozenblaadjes?
  Ik ga je recept pinnen!
  Liefs

  1. De rozenblaadjes heb ik gekocht bij een ‘midden-oosten’ supermarkt/kruidenwinkel in Amsterdam. Wellicht dat een uitgebreide theewinkel ze ook verkoopt en anders zeker online te vinden. Veel plezier!

 2. Ik ben helemaal verkocht aan je katten foto’s. Heb zelf twee schatten Jacky en Bella heten ze. Twee zussen :). Heerlijk recept en super leuk verzonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.