Verlies, verdriet en rabarbersiroop

Kleffie is niet meer .. Kleffie, de bijnaam van Floris, mijn lieve Siamees. Een week geleden hebben we hem moeten laten inslapen. Hij bleek heel ziek te zijn en hij had pijn … Voor mij een heel groot verlies, een enorm verdriet. Ik mis hem verschrikkelijk, een gemis dat letterlijk pijn doet, maar ik weet dat het goed is zo. Mijn 2cats is nu 1cat, maar blijft voor mij toch altijd 2cats ..

FullSizeRender 3 (1)

Het is zo vreemd dat hij er nooit meer zal zijn. Veertien jaar was hij mijn vriendje, lag hij op mijn schoot, vroeg hij (volhardend) om aandacht, hoorde ik zijn getrippel op de vloer en sliep hij bij me. Opeens is hij weg, voor altijd, dat doet pijn. En natuurlijk heb ik Dikkie nog en daar ben ik heel gelukkig mee, maar het gemis is er. Overigens heb ik niet de indruk dat het hele gebeuren veel indruk maakt op Dikkie, die blijft even lief als altijd en geniet van alle aandacht die nu helemaal voor hem is <3

IMG_7453

Kleffie hield van de zon, hij vond het heerlijk om te zonnebaden. Het weer van deze dagen had hij heerlijk gevonden. Eindelijk lange zomerse dagen… Op onze patio wordt het nu ook steeds groener en we hadden zelfs één roos de afgelopen week! Een dikke roze roze, de enige aan de hele plant. Verder is vrijwel alles eetbaar, van rucola en broccoli tot verschillende verse kruiden. O ja, en een zoete aardappelplant.

www.2catsandthekitchen.com

Afgelopen week kreeg ik rabarber. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met rabarber, ik weet nooit zo goed wat ik er mee moet maken. Vorig jaar ging dat wel al beter met een heerlijke rabarber-bosbessen crumble. Dit keer dacht aan een siroop. Ik drink de laatste tijd vaker limonade (liefst van natuurlijke, zelfgemaakte siropen), ook omdat ik tegenwoordig niet meer zoveel alcohol drink. Dus rabarbersiroop (vast ook heel lekker met wodka erin, enne, wodka is vegan, dus who cares ;-))

Heel simpel, rabarbersiroop!

Rabarbersiroop voor alles
Voor ± 200-250 ml siroop

± 5 cups gesneden rabarber (ik had 6 stengels)
4-6 plakjes gemberwortel
1 cup biologische rietsuiker
1 cup water

  • Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
  • Laat het gedurende 25 minuten zachtjes koken, regelmatig roeren (alle rabarber is uiteindelijk helemaal fijn en zacht gekookt)
  • Hang een fijne zeef boven een kom en giet het mengsel in de zeef
  • Met de achterkant van een lepel een beetje helpen om het mengsel te zeven
  • Je hebt dan een mooie roze siroop. Giet deze in een schone fles en bewaar in de koelkast.
  • Voor een zomers drankje giet je een laagje siroop naar smaak in een glas en vul je het af met (bruisend) water.  Garneer met wat munt. Uiteraard kun je het ook verwerken in cocktails en dressings. Wat je wil!

Tip: De gekookte rabarber die je overhoudt, is heel lekker in de sojayoghurt, maar ook als jam! Niet weggooien dus. Ik denk dat je er ook een heerlijke cake mee kan bakken :-p

Tip: een beetje vanille extract toevoegen aan het mengsel in de pan is ook heerlijk!

www.2catsandthekitchen.com

(recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 105 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.