Vegan koken op de camping

Vegan koken op de camping. Deze post had ook kunnen heten: vegan koken op de camping voor hongerige pubers of where do you get your proteins at the campsite of gewoon koken in de openlucht. You name it, maar uiteindelijk gaat het om vegan koken op de camping šŸ™‚Ā 

www.2catsandthekitchen.com

Ik was dus op vakantie en mijn vakantiebestemming was KroatiĆ«, het binnenland. KroatiĆ« is niet direct een heel erg vega(n) friendly land. Nu kom je met vegetarisch altijd een heel eind, maar vegan wordt lastiger. Uit eten werd vooral pizza zonder kaas en gelukkig zijn ze in KroatiĆ« goede pizzabakkers :-D. Verder is het me wel gelukt, al kwam ik er later pas achter dat er in het meeste brood (mooi bruin brood met zaden en dergelijke) vaak ook melk zit .. Tja, daar had ik dan weer niet aan gedacht. Maar gelukkig was er ook brood zonder melk. Ā De grote Interspar in de buurt had gelukkig het veggieschap van de Duitse Spar, dus het vak vega burgers heb ik leeg gekocht! Het is alleen daarna nooit meer aangevuld …

www.2catsandthekitchen.com

Wat eet je dan op de camping, met beperkte middelen en 3 hongerige pubers, die zich ontpopten als bodemloze putten als het om eten ging. De oplossing was heel makkelijk: bonen. Peulvruchten eigenlijk, in alle soorten: kidneyĀ bonen, witte bonen, borlotti bonen, linzen en kikkererwten. Deze gingen door alles, door de zilvervlies rijst, de volkoren pasta en gerst (dit laatste was een perfecte ontdekking aldaar: gepelde gerst!).

www.2catsandthekitchen.com

Ook bij de lunch hadden we bonen. Eerst deed ik nog een blikje door de salade, maar dat bleek niet voldoende, dus toen pakte ik het anders aan. Naast de salade en het brood kwam het “bonenprutje”. Dat viel zeer goed in de smaak, dus iedere middag stond ik – in de hitte, maar dat terzijde – aan de prachtige rivieroever een bonenprutje te maken. Tot vreugde van mijn vakantiegenoten en mijzelf. Een (deels) warme lunch bij 35 graden, dat is namelijk heel lekker.

Dus, heb je nog wat kampeer-kook-inspiratie nodig? Deze doet het goed!

IMG_0146

Recept

Stoofpot met linzen, wortel en tomaat
Voldoende voor 4 – 6 personen

2 blikken linzen (of kikkererwten of elke andere peulvrucht die je voor handen hebt)
2 uien, in halve ringen gesneden
2 wortels, in stukjes gesneden
2 a 4 tenen knoflook in plakjes
2 a 3 tomaten, in blokjes gesneden
peper & zout
gedroogde oregano
olijfolie

  • Giet de linzen af en zet apart
  • Giet een flinke scheut olijfolie in een pan (ik gebruikte een hapjespan)
  • Bak hierin ui, wortel en knoflook Ā 8-10 minuten, tot het zacht begint te worden
  • (camping koken maakt je makkelijk, ik deed alles tegelijk in de pan)
  • Voeg tijdens het bakken peper, zout en een eetlepel oregano toe aanĀ de groenten en meng
  • Als de groenten zacht genoeg zijn, voeg linzen en tomaat toe en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Roer af en toe.
  • Check of er voldoende peper, zout en oregano in zit en serveer direct.

Fijne vakantie en eet smakelijk!

(foto’s en recept van Marieke (c))

(Visited 343 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.