Vegan eten in Frankfurt

Afgelopen weekend waren we in Frankfurt. Ik wilde mijn verjaardag ergens anders vieren dan thuis (dat heet ontkenning ;-)). En ik wilde wel weer eens een andere stad ontdekken. Ik had niet zo heel veel zin om lang in de auto te zitten (waardoor Berlijn toch afviel), maar omdat we een snelle auto meekregen, “moesten”  er wel wat kilometers gemaakt worden. En niet onbelangrijk, er zit een Veganz in Frankfurt! 

IMG_1079

Dikkie ging uit logeren in het kattenpension, voor het eerst alleen… (ja, ik mis Kleffie nog iedere dag). Vindt ie niet zo heel erg leuk, maar dan weet ik zeker dat hij twee keer per dag zijn insuline krijgt en (tegenwoordig ook) zijn schildkliermedicijn. Dus Dikkie weggebracht en wij op stap met de snelle wagen.

Ons hotel was helemaal goed, het 25hours by Levi’s hotel (met overigens ook een goed restaurant met veel vegan opties (Chez Ima). De buurt daarentegen wat minder … Het hotel ligt vlakbij het Hauptbahnhof en daar lijkt het op Amsterdam van 25 jaar geleden… Je struikelt letterlijk over de junks, die openlijk crack roken op straat, het stinkt er naar pis en het is de buurt van alle peep-shows. Maar loop je 2 – 3 straten verder, dan laat je dat gelukkig achter je.

Waar hebben wij gegeten? (want daar ging het natuurlijk allemaal om ;-))

Saravanaa Bhavan (volledig vegetarisch, tegenwoordig ook in Amsterdam te vinden)
Het ongezelligste restaurant waar ik ooit ben geweest, maar wat was het eten lekker!! Probeer vooral de dosa’s en de groentecurry.. Indiaas dus 😉

Vevay
Voor ontbijt, lunch en avondeten, volledig vegetarisch en heel veel vegan. Op zondag is er een aparte ontbijtkaart met nog veel meer opties. Wij zijn hier voor het ontbijt naartoe gekomen en dat was zeker de moeite waard. Ik nam ook nog een stuk taart mee voor thuis.

www.2catsandthekitchen.com

Picknickbank
Lunch met heerlijke hummus met warm brood. Kies voor de ‘picknickteller’ en je krijgt een bord vol heerlijkheden (meld wel even dat je ‘t wegen wil). Het ligt aan een leuk pleintje met veel meer terrasjes.

L’atelier des tartes
Omdat ik mijn verjaardag vierde in Frankfurt moest er natuurlijk ook taart gegeten worden. Bij dit leuke zaakje aan de zuidkant van de Main eet je vegan of niet-vegen taart, maar in ieder geval heel erg lekker. En, niet onbelangrijk, de koffie is ook goed!

IMG_7641

Margarete

Op zondagavond koken ze hier altijd een vegan menu (naast de rest van de kaart), maar ook op andere avonden kun je hier een vegan menu krijgen. We hebben een  heerlijk 3-gangen menu gegeten met veel verschillende groenten, luchtige mousjes, schuimpjes en een vegan-chocolade mousse toe. Leuke plek!

Seoulfood

Healthy fastfood, maar dan Koreaans. Uiteraard ging ik voor de bibimbap, maar tussen de andere gerechten stond ook genoeg. Ik wil dit tentje wel in Amsterdam, ik zou er heel vaak eten halen, dat weet ik nu al. En de kimchi … die was perfect!

www.2catsandthekitchen.com

Er is nog meer te vinden in Frankfurt, maar daar was de tijd te kort voor. Er zijn genoeg cafe’s en restaurants met een vegan optie. Aan de Main zit een soort stadsstrand (MainStrand) waar ik nog wel naartoe had gewild (maar toen ging het juist heel hard regenen ..). Overigens is het museum voor moderne kunsten nog wel een aanrader, alleen al vanwege het gebouw.

Niet een stad waar ik direct naartoe terug zou willen, maar voor een weekend is het prima en je bent er zo.

(foto’s van Marieke (c))

 

(Visited 103 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *