Tahini granola, omdat het herfst is …

Zo, wat was het koud opeens afgelopen week! Ik heb toch maar mijn winterjas gepakt … Overigens, dit past wel beter bij de tijd van het jaar, gelukkig … En ik had een mooi excuus om mijn nieuwe winterjas aan te trekken en eens goed te testen. Ik krijg het niet koud hoor, deze winter. 

Still miss my prince ...
Still miss my prince …

Sinds het weer kouder is en donker in de ochtend ontbijt ik bijna iedere ochtend met warme havermout. Altijd goed! Dat haver(mout) goed voor je is, daar zijn we het allemaal wel over eens volgens mij 😉 Dus ontbijt ik ermee, maak er repen van of verwerk ik het in een crumble. Heb je weleens hartige gerechten gemaakt met haver? Een hartig strooisel voor over salade bijvoorbeeld of een hartig haverontbijt, maar ook als bindmiddel in vegan burgers. Topspul dus!

www.2catsandthekitchen.com

Mijn lief is dol op granola, maar goed wie niet. Ik kan ook de hele dag dooreten van granola, zoals de banaan-pecan granola … yum! Het was alweer een tijdje op bij ons en ‘t kwam er maar niet van om nieuwe te maken, ook al vroeg hij er herhaaldelijk om! Als ik granola voor het ontbijt wilde, dan bakte ik het ‘s ochtends ter plekke in een pan. Heel makkelijk, maar zeker niet “the real thing”…

Dus … vandaag was de dag dat het weer ging gebeuren, zelfgemaakte granola! Wel met een nieuw smaakje natuurlijk. Mijn oog viel op de pot tahin, toch wel een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik gebruik het vooral in hartige gerechten en sausjes, maar het kan natuurlijk net zo goed in zoete gerechten. Dus granola met tahin! O, en voor wie niet precies weet wat het is: gemalen sesamzaad, dus sesampasta. Ik raad je aan om deze te kopen bij Midden-Oosterse winkels, deze is lekker en vrij dun en daardoor goed te verwerken.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Tahini granola

3 cups havervlokken
1 cup gebroken pecannoten
1/3 cup kokoschips
2 eetlepels rietsuiker
1/2 theelepel zout
1/4 cup tahin
1/4 cup ahorn siroop
1 theelepel vanille extract

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng haver, pecannoten, kokos, suiker en zout door elkaar in een grote kom.
  • Meng in een ander kommetje de tahin, ahornsiroop en vanille goed door elkaar.
  • Giet het tahinmengsel bij het havermengsel en meng het goed door elkaar.
  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat en zet in de oven.
  • Bak de granola 25-30 minuten (check vanaf ± 20 minuten dat het niet te hard gaat).
  • Laat afkoelen op de plaat en doe het over – nadat je er goed van geproefd hebt 😉 – in een afsluitbare pot.

Eet smakelijk!

(recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 54 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *