Snelle energie balletjes

Hardlopen in de herfst vind ik heel fijn. Het is lekker fris buiten en ik vind het heerlijk om naar alle herfstbladeren en mooi gekleurde bomen te kijken. Oké, maandag was het echt best wel koud, maar toen ik een paar fel rood oranje gekleurde bomen zag, toen was het allemaal weer goed.

www.2catsandthekitchen.com
The ‘curled cat position’ 😉

Ik zit nu, nadat ik een aantal weken ook 7 tot 8 kilometer heb gelopen, even in de hardloop-onderhoudsfase. Oftewel, ik heb wat meer rustdagen en ik houd het op 5 kilometer per keer. Dit doe ik vooral omdat ik behoorlijk veel last van mijn nek heb op het moment en dat trekt af en toe door naar mijn onderrug. Van de fysio mag ik gewoon rustig blijven lopen, dus dat doe ik dan ook.

Ook op advies van de fysio, yoga! Goed voor het rekken en strekken en “to give it some space there”. Ik doe nu al bijna 3 weken iedere ochtend yoga en inmiddels doet manlief ook mee (die hard in de voorbereiding is voor zijn skiwedstrijden). Ik volg de 30 dagen yoga challenge via YouTube, die vind ik heel fijn om te doen.

www.2catsandthekitchen.com

Maar hardlopen vraagt – in ieder geval bij mij – ook om snelle snacks voor wat energie. Ik loop meestal aan het einde van de middag of begin van de avond en dan is een bruine boterham echt een heel slecht plan… Een banaan voldoet altijd wel, maar iets extra’s is ook wel fijn. En dan kom ik toch weer uit bij dadels en noten!

Ik maakte van de week deze snelle energie balletjes en deed er wat sinaasappelrasp in. Ik denk dat manlief er ook wel wat mee wil naar Zwitserland straks! O,ja, ook nog eens heel makkelijk om te maken!

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Energie balletjes

1 cup dadels, ontpit (ik gebruikte Iraanse dadels, die zijn mooi zacht)
1 cup pecannoten of half om half pecan en cashewnoten
3 eetlepels haver(mout)
rasp van de schil van een kleine sinaasappel
optioneel: kokosrasp

  • Rooster de noten licht in een droge koekenpan (dit duurt een paar minuten) en laat afkoelen (deze stap kun je overigens ook overslaan, maar geroosterde noten zijn gewoon lekkerder!)
  • Doe de havervlokken of havermout in de keukenmachine en maal dit redelijk fijn
  • Doe de noten erbij en maal tot grove kruimels (een deel is fijn en een deel wat grover, dat is prima)
  • Doe de dadels en sinaasappelrasp erbij en maal vervolgens tot het een mooi massa is geworden en alles door elkaar is gemengd
  • Haal uit de machine en maak er mooie balletjes van.
  • Eventueel kan je de balletjes nog door kokosrasp rollen

Eet smakelijk!

(recept en foto’s van Marieke (c))

 

(Visited 165 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.