Ontbijten met haver: baked oatmeal

Ik functioneer niet zonder een stevig ontbijt, echt niet. Als ik wakker word, dan wil ik eigenlijk meteen ontbijten. Ik ben nu zo’n regelmaat gewend, omdat Dikkie tussen 7 en half 8 zijn insuline moet hebben, dat ook ik dan mijn ontbijt moet hebben! Ontbijten met brood vind ik helemaal niets, maar met haver des te beter. 

www.2catsandthekitchen.com

Meestal maak ik ‘overnight oats’ met cacao, lijnzaad en hennepzaad. Dat vul ik de ene keer aan met peer, de andere keer met bosbessen of banaan of gewoon alles tegelijk. Als ik de ‘overnight oats’ vergeten ben klaar te zetten, dan maak ik vaak warme haverpap of sojayoghurt met – als het niet al op is – zelfgemaakte granola. Ik heb ook een paar keer per jaar een pannenkoekjes periode, dan sta ik iedere ochtend haver-spelt pannenkoekjes met banaan te bakken 🙂

www.2catsandthekitchen.com

Vanmorgen, toen ik weer eens de ‘overnight oats’ was vergeten, wilde ik iets anders dan haverpap. Baked oatmeal ken ik van Pinterest in allerlei varianten en dat ziet er altijd zo lekker uit. Het zijn eigenlijk ontbijtmuffins, maar dan met heel veel havervlokken en andere lekkere en voedzame ingrediënten. Baked oatmeal werd het dus, van dat wat ik in huis had.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Baked oatmeal met banaan en tahin 

Ontbijt voor 2 personen (6 kleine muffins)

1 cup havervlokken
2 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel gebroken lijnzaad
2 eetlepels grof gehakte amandelen
1/2 theelepel kaneel
flinke snuf zout
1 banaan, geprakt (ik hield een paar plakjes achter voor garnering)
3 eetlepels tahin
1,5 eetlepels ahornsiroop
1/4 cup amandelmelk of een andere plantaardige melk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een muffinvorm in met olie
  • Meng eerst de droge ingrediënten
  • Meng apart alle natte ingrediënten, dus de banaan, ahornsiroop, tahin en amandelmelk en meng deze vervolgens door de droge ingrediënten
  • Doe het mengsel over in de muffinvorm. Ik heb een vorm voor 6 kleine muffins gebruikt en dat paste precies
  • Zet de vorm 20 tot 25 minuten in de oven
  • Haal de vorm uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je de muffins uit de vorm haalt.
  • Lekker als ze nog warm zijn!

Tip: ze zijn ook heel goed om mee te nemen naar je werk of voor onderweg

www.2catsandthekitchen.com

Eet smakelijk!

(Foto’s en recept van Marieke (c))

(Visited 217 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.