Mijn ultieme picknick salade!

Ja hoor, eindelijk mooi weer! Ik zie blauwe lucht, ik voel zon en ik hoef geen winterjas meer aan. Het is dan ook echt juni nu. Alles komt wat laat op gang en in mijn tuin heb ik dan ook behoorlijk wat risico’s genomen de afgelopen weken. Dit heeft erin geresulteerd dat mijn courgetteplanten allemaal dood zijn, maar dat ik wel al de eerste verse doperwtjes heb gegeten! Verder heerlijk rucola en spinazie geoogst. Alles heeft nu wel veel zon en warmte nodig om een beetje te groeien. Kom maar op dus!

   Ondertussen op het balkon: Floris geniet van de juiste temperatuur en Dikkie valt een knoflookplant aan  


Maar nu het mooi weer is, is het ook tijd om met toebehoren naar het park te gaan. En dan bedoel ik met lekker eten en drinken. ‘Picknick at the park’, dat gaat het beste met lekkere salades, brood en smeersels. Zelf hummus maken natuurlijk en wat van mijn heerlijk no waste pesto. Samen met een salade die lekker fris is, maar wel goed vult. Want ik wil wel goed eten als ik een wijntje drink in de zon, want dat is dan weer niet mijn sterkste punt 😉

Vandaag was een thuiswerkdag en wat was het lekker weer. Ik heb dus fijn geluncht op mijn dakterras, dat is ook een soort picknick. Ik heb een heerlijke linzensalade gemaakt, die het heel goed doet als picknicksalade. Heel makkelijk te maken, makkelijk mee te nemen en voedzaam. 
Ik zal er dan ook niet meer woorden aan vuil maken en gewoon het recept geven!Recept
Linzensalade met appel en courgette

voor de salade: 
2 cups gekookte bruine of groene linzen, afgekoeld (ongeveer 1/3-1/2 cup ongekookt)*
1 (groene) appel, in kleine stukjes
1 kleine courgette, in kleine stukjes
1 kleine rode ui, in kleine stukjes 
1/4 cup rozijnen
1-1 1/2 cup spinazie, fijngehakt 
1/4 cup verse groene kruiden, bijvoorbeeld basilicum of peterselie (wat je in huis hebt; ik heb het met verschillende kruiden gemaakt en allemaal heerlijk)
2 el pompoenpitten 

Optioneel: wat fijngesneden rucola (ik had net geoogst)

voor de dressing:
6 el olijfolie
1-2 el appelcider azijn 
1,5 el agavesiroop
1 thl komijnpoeder
1/2 thl gerookt paprikapoeder
1/2 thl kurkuma
1/2 thl kaneel
zout en peper

* het is lekker om de linzen in bouillon te koken

Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar in een kom. meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef goed of je de dressing niet te zuur vindt. Je kan er altijd nog wat agave of olijfolie doorheen doen. Ik hou vooral van de smaak van de komijn!
Meng de dressing door de sla.

 

Eet smakelijk!
(foto’s en recept van Marieke (c))
(Visited 232 times, 1 visits today)

Een gedachte over “Mijn ultieme picknick salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.