Maïskoekjes, verrassend lekker!

Ik heb regelmatig ideeën voor gerechten in mijn hoofd, half of niet uitgewerkt, soms wat meer. Ik lees ergens een recept, eet ergens iets lekkers, zie mooie ingrediënten en ergens combineert zich dat tot iets in mijn gedachten. En dan komt er een moment, dan ga ik het ook daadwerkelijk maken. Dat is niet altijd meteen een grandioos succes natuurlijk, maar soms sta ik er versteld van hoe je toch een recept in je hoofd vrij goed kunt uitdenken. 

www.2catsandthekitchen.com

Ik had laatst zo’n succes te pakken, eigenlijk in een keer goed. Zo goed, dat mijn man enthousiast riep dat dit een van de lekkerste dingen was die ik had weten te maken in de afgelopen tijd (wat zou dat zeggen ..?) en tot een paar keer toe herhaalde dat het echt heel lekker was. Oké, Yes! 😀 (want het was echt super simpel!)

www.2catsandthekitchen.com

Wat was dat dan? Nou maïskoekjes, niet ingewikkeld eigenlijk. Ik maak veel met kikkererwtenmeel, dat vind ik een geweldige uitvinding, qua smaak, textuur, kleur en voedingswaarden. Ik maak er pannenkoekjes van, socca of wat steviger “brood” en tegenwoordig maak ik er zelfs wafels mee en nu wilde ik het als een stevig beslag voor kleine hartige koekjes gebruiken.

www.2catsandthekitchen.com

Misschien zijn ze geïnspireerd op Thaise viskoekjes? Er zit in ieder geval veel koriander doorheen. Thaise viskoekjes heb ik in ieder geval al heel erg lang niet meer gegeten! Dit is zeker goed te gebruiken als onderdeel van een meer Oosterse maaltijd, maar als voorgerechtje met een lekker pittig sausje ga ik het ook nog een keer serveren.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Oosterse maïskoekjes
Ongeveer 14 stuks

1 kleine ui, gesnipperd
1 cup kikkererwtenmeel
1 1/2 cup maïskorrels (ongeveer een blikje)
1/4 cup fijngesneden rode paprika
1/4 cup grof gehakte korianderblaadjes
1 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1/2 cup water
peper
olijfolie om in te bakken

  • Bak de ui glazig in een beetje olijfolie
  • Doe kikkererwtenmeel, maïskorrels, paprika, koriander, zout, komijnpoeder en de gebakken ui in een kom en meng door elkaar
  • Voeg het water toe en meng het goed
  • Breng nog wat op smaak met wat peper
  • Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en doe schepjes van het beslag in de pan
  • Ik gebruik een gewone (grote) lepel hiervoor en 1 schep is voldoende voor 1 koekje. Er passen er dan vier in de pan
  • Bak aan beide kanten bruin op middelhoog vuur (2 tot 3 minuten per kant ongeveer)
  • Serveer met pittige chilisaus of – zoals ik – met lekkere pittige kimchi!

www.2catsandthekitchen.com

Eet smakelijk!

(recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 1.228 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.