Uit eten

Waar kun je lekker vegan eten, drinken en snacken? Op deze pagina vind je de plekjes waar ik lekker eet en waar ik graag kom. Heb je tips? Laat het me weten!

Hieronder vind je plekjes in Amsterdam en Antwerpen.
Over Frankfurt schreef ik een post

AMSTERDAM

 

DopHert

Bij DopHert kun je terecht voor ontbijt en lunch, inclusief taartjes (tot 17.30 uur). En sinds april 2016 ook in de avond! Open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Lekkere burgers en een satay, jaja! Laura en Balda van DopHert maken heerlijk vegan comfortfood. Ik heb nog lang niet alles geprobeerd, maar hun DopHert burger, clubsandwich en peanutbutter brownie zijn absolute aanraders! Check snel de nieuwe kaart met lekkere sandwiches, burgers en borrelhapjes!

Spaarndammerstraat 49, Amsterdam
Facebook of www.dophertcatering.nl

www.2catsandthekitchen.com

Foodhallen West

In Amsterdam West vind je de Foodhallen (waar ook een fijn bioscoop is, de Filmhallen). Hier vind je heel veel eten, waaronder veel vegan opties. Onlangs (eind 2016) zijn er nieuwe restaurantjes gekomen, met zeker ook (meer) vegan food!

Bellamyplein 51 (achter de Kinkerstraat), Amsterdam
Facebook of www.foodhallen.nl 

www.2catsandthekitchen.com

Hummus Bistro D&A 

Na Sir Hummus is er nu ook D&A Hummus Bistro in Amsterdam, een plek waar je veel hummus kan eten. Perfect toch?! Ze serveren heerlijke hummus, naturel, met aubergine en varianten met vlees of ei samen met lekkere salades en heerlijk dik en luchtig pitabrood. Daarnaast hebben ze nog andere gerechten op de kaart, ook vegan! Geopend tot ongeveer 23 uur, dus zeker de moeite om je ook een keer ‘s avonds tegoed te doen aan hummus, baba ganoush en pita chips en een glaasje wijn 😀

Westerstraat 136, Amsterdam
Facebook

www.2catsandthekitchen.com

Koffie ende Koeck

Vlakbij het Westergasterrein vind je Koffie ende Koeck van Maartje. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en vooral lekkere taartjes. Ik eet er af en toe een taartje met een lekkere latte. De hazelnoottaart is geweldig, net als de worteltjestaart met hele lekkere frosting.  Haar brownies zijn thuis favoriet. Alles vegan!

Haarlemmerweg 175, Amsterdam
Facebook of www.koffieendekoeck.nl

www.2catsandthekitchen.com

Meatless District

In West (ja, West is the place to be) zit Meatless District. Ze zijn 100% plantaardig! Dus ook vegan wijn en ze hebben taarten van DopHert (dus dat zit wel goed). De hele dag open, dus ontbijt, lunch, borrel en diner. De kaart ziet er goed uit. Van burgers en quesadillas tot salades en homemade falafel. Met de bitterballen zit het in ieder geval goed, kan ik zeggen. De rest gaat nog getest worden!

Bilderdijkstraat 65-67 huis in Amsterdam
Facebook  en www.meatlessdistrict.com

www.2catsandthekitchen.com

Mediametic ETEN

Lokaal en vegan! oke, op wat oesters na is alles vegan! Wat een feest. Mooie gerechten met eigen gekweekte groenten, kruiden en eetbare bloemen. Veel gefermenteerde gerechten (de kimchi is heerlijk) en ook een geweldige snackkaart (bijzondere bitterballen!). En als het meezit is de pizza oven aan en geniet je van een heerlijke, bijzondere pizza. Mooie locatie (een kas) aan het water!

Dijksgracht 6 in Amsterdam (naast Hannekes Boom)
Facebook en www.eten.mediamatic.nl

13654370_10207290641447139_198195020191849319_n

Sir Hummus

Ik hou van dit concept: een bord heerlijke hummus leeg eten! Dat kan bij Sir Hummus, waar je heerlijke authentieke hummus kan eten met pita’s. Ook geschikt voor vegetariërs (met het ‘magic egg’) en vleeseters (met dried meat). Je kunt de hummus ook mee naar huis nemen.

Van der Helstplein 2 in de Pijp, Amsterdam
Facebook en www.sirhummus.nl

www.2catsandthekitchen.com

Stadscafé van Mechelen

Bij Stadscafé van Mechelen serveren ze de DopHert burger! Wel even zonder paprikamayonaise vragen, maar dan komt het ook helemaal goed. Met super lekkere frietjes en een salade. Ik ben hier echt heel blij mee! Zit bij om de hoek en gewoon een leuke plek om te borrelen en te eten met al je vrienden.

Sloterkade 96/97 te Amsterdam
www.stadscafevanmechelen.nl

ANTWERPEN

Otomat

Heerlijke huisgemaakt pizza’s in de hippe buurt rondom Museum aan de Stroom (MAS). Ze hebben een vegan optie, die echt ‘to die for’ is met een wortelsaus, geschaafde bloemkool, champignons en veel groen. Bijna spijt dat ik niet de grote had besteld!

Van Schoonbekeplein 11 te Antwerpen
www.otomat.be en Facebook

www.2catsandthekitchen.com

Bites and Wines

Helemaal vegan, ja! Hier serveren ze een helemaal vegan menu (met keuze) gecombineerd met lekkere bio vegan wijnen en bio limonades. Wij hebben heerlijk gegeten! Aardpeersoep met rode biet, gestoofde prei, groene hummus en chocolade-frambozentaart toe. En het leuke, het restaurantje zal helemaal vol!!

Oude Beurs 60 te Antwerpen
www.bitesandwines.be en Facebook

www.2catsandthekitchen.com

(Visited 588 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.