Hardlopen week 9: power-smoothie

Het is een kwestie van doorzetten, hardlopen. Echt waar! Als je maar in een ritme blijft van om de 1 a 2 dagen hardlopen, dan gaat het steeds beter en wordt het ook weer een beetje leuker .. 😉 En dat ritme lijk ik nu gevonden te hebben, zonder pijn en dergelijke. Het valt af en toe nog wel zwaar, maar het gaat goed. Week 9 had ik er dan ook doorheen voordat ik het wist. 

'Rennen met Evy': week 9
‘Rennen met Evy’: week 9

Ik heb de neiging mezelf te belonen en te motiveren door hardloopspullen te kopen. Inmiddels een nieuwe sportbeha (was ook wel echt nodig), hardloophemdje (omdat het zo heet is) en de Flip Belt! Dat is een elastische band waar je sleutels, geld, telefoon, iPod en dergelijke in kan doen. Reuze handig, aangezien veel kleding geen of minimale zakken heeft. En heel gek, maar zwart met veel roze blijft toch favoriet 😀

www.2catsandthekitchen.com

Ik ren tegenwoordig ook vaker in de ochtend, zo’n anderhalf uur na mijn ontbijt. Dat bevalt ook wel goed. Ik ben er nog niet helemaal uit wat nu mijn beste hardloopmoment is ..  In deze week 9 was het ook wel heel warm en benauwd weer, dus toen was lopen in de ochtend wel fijn, omdat het nog niet zo heel warm was. De sessies in week 9 duurden ook relatief lang, namelijk 39 minuten. Gelukkig staan er twee drinkwaterpunten op mijn route!

www.2catsandthekitchen.com

Banaan blijft mijn grote favoriet als het om herstel na het hardlopen gaat, of om als energiebron voor het hardlopen te eten. Deze week maakte ik een power-smoothie met banaan en rauwe cacaopoeder. Rauwe cacao is een krachtige antioxidant (beschermt tegen veroudering), maar nog belangrijker is dat het veel mineralen bevat die helpen bij herstel na het lopen, zoals magnesium. Hierdoor word je minder moe en helpt het ook bij het herstel van je spieren (te weinig magnesium kan leiden tot spierkrampen). O, ja en natuurlijk wat pindakaas!

Recept

Power-smoothie
Voor 1 glas

1 kleine rijpe banaan
1 theelepel rauwe cacaopoeder
1/2 cup plantaardige melk
1 eetlepel pindakaas

  • Pel de banaan en breek in stukken of snijd in plakjes
  • Doe alle ingredienten in de bledner of keukenmachine
  • Blend net zolang tot alles een mooi, glad geheel is

Tip: je kan de plakjes banaan ook 1 a 2 uurtjes in de vriezer leggen. Als je dan alles mengt heb je een lekkere milkshake!

www.2catsandthekitchen.com

Sport ze!

(Recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 150 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.