Hardlopen week 8: hazelnootpasta

OkĆ©, dat hardlopen van mij is een beetje een rommeltje geworden … Tussen week 7 en 8 zit iets meer dan een week šŸ˜‰ Druk met werk, slecht gegeten en ander uitstelgedrag, ik had er erg veel last van. Ik rende een tijd niet, dan 1 x wel en dan weer een tijd niet … Ook overwoog ik om mijn hardloopspullen mee te nemen naar KroatiĆ«, maar toch niet gedaan (gelukkig maar, want het was echt veel te heet daar). Maar sinds ik terug ben, heb ik draad weer opgepakt en de laatste twee lessen van week 8 gedaan.

www.2catsandthekitchen.com
Week 8 van ‘Rennen met Evy’

Ik denk dat ik de laatste les van week 8, die ik gisteren heb gedaan, morgen of overmorgen nog een keer herhaal, want ik vond het toch wel zwaar. Ik had van het hardlopen van afgelopen zondag enorm veel spierpijn in mijn bovenbenen. Ik moest echt weer wennen, mijn lichaam piept en kraakt letterlijk .. Of word ik dan echt een dagje ouder šŸ™

Ik giet mezelf vol met groene smoothies, dus dat is goed. Heel makkelijk, aangezien ik een overvloedige boerenkool oogst heb op dit moment. Gisteren kon ik letterlijk kauwen op mijn smoothie! :-)) Al met al voelt het wel weer goed. En mijn man is sinds we terug zijn van vakantie ook weer fanatiek aan het sporten (bijna elke dag!), dus dat motiveert ook.

www.2catsandthekitchen.com

Naast de groene smoothies vind ik het ook fijn om iets te hebben dat mij snel energie geeft, zoals een banaan of wat dadels. Nu heb ik altijd mijn ultieme life-saver, de banaan met pindakaas en granola, maar soms wil je ook iets anders. Ik maakte van de week mijn eigen Nutella, hazelnootpasta. Ook een beetje geĆÆnspireerd op het enorme Nutella verbruik van de kids in KroatiĆ«, maar dan een gezonde(re) variant.

www.2catsandthekitchen.com

Met veel hazelnoten dus (wat zijn die duur tegenwoordig!) en kokosbloesemsuiker. Ik denk dat je de suiker (deels) kunt vervangen door zachte dadels, dat ga ik ook nog proberen. Een rijstwafel met deze hazelnootpasta, of een banaan met wat hazelnootpasta, dat werkt ook heel goed voor het hardlopen! En heel lekker, ook gewoon een lepeltje uit de pot.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Hazelnootpasta

1 ruime cup hazelnoten (ik had een zakje van 160 gram)
1/4 cup kokosbloesemsuiker
2 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels ahornsiroop
1 theelepel vanille-extract
Ā± 3 eetlepels plantaardige melk of water

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de hazelnoten op de bakplaat en zet in de oven voor 15-20 minuten. Schud een paar keer om tijdens het roosteren.
  • Als je ze gaat ruiken, dan gaat het goed, maar kijk uit dat ze niet verbranden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat heel even afkoelen. Wrijf met een schonen theedoek over de hazelnoten (laat ze onder je handen door rollen). Zo wrijf je de velletjes los van de noten. Probeer zoveel mogelijk van de velletjes van de noten af te krijgen.
  • Doe de hazelnoten in een keukenmachine en laat draaien totdat je een notenboter krijgt. Dit kan 5 minuten duren. Eventueel tussendoor de zijkanten van de keukenmachine leegscheppen.
  • Doe vervolgens suiker, cacao, ahornsiroop en vanille erbij en draai alles goed door elkaar.
  • Hierna ga je het mengsel verdunnen met de plantaardige melk of water, door dit per halve eetlepel toevoegen en te mengen totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
  • Doe over in een potje en klaar is je “Nutella”!
  • Ik raad je aan om het in de koelkast te bewaren.

www.2catsandthekitchen.com

Eet smakelijk!

(recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 151 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.