Hardlopen week 6: Electric Run op bananenbrood

Mijn eerste (niet zo serieuze) hardloopwedstrijd is een feit. Gisteravond deed ik mee aan de Electric Run in Amsterdam. Een run van 5 kilometer langs een parcours met speciale verlichting en met lampjes en lichtgevende extra’s aan mijn hardlooppak. Conclusie: ik kan gemakkelijk 5 kilometer rennen.Ā 

electricrun

Mijn volgende georganiseerde run wordt een serieuze wedstrijd, waar je het hele traject kan en ‘moet’ rennen en niet naar lampionnen gaat kijken en selfies maakt in blacklight šŸ˜‰ Maar het was wel leuk en toch mijn allereerste hardloopevenement. Dus ik ben zeker gemotiveerd om mijn training voort te zetten en die 5 kilometer om te zetten naar 10 kilometer.

www.2catsandthekitchen.com
Week 6 van ‘Rennen met Evy’

Wat betreft de training, ik zit nu in week 6 van ‘Rennen met Evy’. Ik zou klaar moeten zijn met deze week, ware het niet dat ik een les dubbel heb gedaan en ik de laatste van week 6 nu nog moet doen. Dat kan vast geen kwaad šŸ˜‰ Deze week 6 is een soort omslagpunt in het programma: beduidend minder wandelen en flink meer rennen. Dat voelt toch beter! Je rent nu 5 en 7 minuten en het wandelen is maximaal 2 minuten.

www.2catsandthekitchen.com

Gisteren maakte ik een bananenbrood. Ik vond ik dat iets lekkers met banaan moest maken voor mijn running evenement. Ook had ik twee bananen liggen, die erg toe waren aan een verwerking. Ik hou erg van de combinatie banaan-bosbes en wilde iets anders dan anders. Het is een geslaagd exemplaar geworden, niet te zwaar en niet te zoet en zeer geschikt vooraf en na afloop van mijn enerverende run.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Amandel-bananenbrood met bosbessen

2 hele rijpe bananen
1 eetlepel gesmolten kokosolie
1/2 cup amandelmeel
1/2 cup speltmeel
1/3 cup havervlokken (of havermout als je geen vlokken hebt)
1/3 cup kokosbloesemsuiker
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1 snuf zout
1/3 – 1/2 cup (diepvries) bosbessen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bekleed een (kleine) cakevorm met bakpapier
  • Prak de bananen goed fijn in een kom
  • Meng de kokosolie door de geprakte bananen
  • Meng in een andere kom de droge ingrediĆ«nten (meel, haver, suiker, lijnzaad, bakpoeder, baksoda en zout)
  • Meng vervolgens de natte en droge ingrediĆ«nten voorzichtig door elkaar
  • Voeg de bosbessen toe en meng deze voorzichtig door het beslag
  • Doe in de cakevorm. Dit is een relatief kleine hoeveelheid, dus een normale cakevorm is zeker niet vol, maar het beslag is stevig genoeg om vorm te houden.
  • Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten (check bij 30 minuten met een prikker of het al gaar is)

Eet smakelijk!

(Recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 287 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.