Hardlopen week 3: haver-banaan snackies

Met enige vertraging heb ik week 3 van mijn hardloopschema afgerond. Er zat een skivakantie tussen en ik neem twee dagen rust tussen de hardloopdagen, dus gaat het  allemaal wat minder snel. Maar het gaat wel goed! Conditioneel geen probleem, mijn kuiten en voeten redelijk oké met flink rekken en strekken. 

www.2catsandthekitchen.com
week 3 van ‘Rennen met Evy’

Omdat ik vaak aan het begin van de avond ren, rond een uur of zes, zoek ik naar snelle snackjes, die ik een half uurtje van te voren kan eten en als ik terugkom van het hardlopen. Mijn Maca power balls zijn geschikt, maar ik heb nu een meer koolhydraatrijk hapje gemaakt met haver en banaan. Eentje die je makkelijk maakt en snel kan weghappen.

www.2catsandthekitchen.com

Het is geen koekje voor bij de thee en je moet van banaan houden. Zie het als een powersnack om te sporten en dan komt het helemaal goed. Mijn man vindt het niets, maar ik vind het een geweldige manier om een aantal van mijn favoriete (sport)ingrediënten te combineren, zodat ik snel kan rennen. Heel simpel, haver en banaan en vervolgens kan je er eigenlijk alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Perfect toch?

SONY DSC

Recept

Haver-banaan snackies
voor 12 -14 stuks

Basis:
2 rijpe(!) bananen
1 cup haver/havermout (ik had half om half)

Kokos snackie
2 eetlepels kokosrasp
1 theelepel citroenrasp

Rozijnen snackie
2 eetlepels rozijnen
1/4 theelepel kaneel

Cranberry snackie
2 eetlepeles gedroogde cranberries
2 theelepels cacaonibs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Prak de bananen en voeg de haver toe
  • Meng tot alles goed
  • Deel het mengsel in 3 gelijke delen
  • Voeg per deel de overige ingrediënten toe en meng goed
  • Maak op de bakplaat bergjes met een lepel (ik had 4 a 5 bergjes per deel)
  • Bak 15 minuten in de oven
  • Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel

Tip: varieer! Mijn volgende lading wordt met pindakaas en chocolade :-p

Snack ze en let’s go running!

SONY DSC

(Recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 176 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.