Hardlopen week 2 met maca power balls

Het hardlopen gaat goed! Ik ben nu volgens schema in week 2, al doe ik ongeveer 9 dagen over 1 week. Dat komt omdat ik verplicht 2 dagen rust hou tussen de loopdagen om te voorkomen dat ik weer teveel last krijg van blessures. Het voelt goed, ik hou het conditioneel gezien goed vol, ik rek en strek me een ongeluk om mijn kuiten soepel te houden. Ondanks dat mijn voeten behoorlijk vermoeid kunnen zijn, hou ik vol. 

hardloopschema week 2
Week 2 van Rennen met Evy: 24 minuten totaal

Als ik ‘s avonds na mijn werk loop – en ja, dat is in het donker – dan maak ik daarna geen smoothie, want we gaan daarna vrij snel eten. Wat ik wel doe is een snelle snack voordat ik ga rennen. Na een dag werken voel ik me wel een beetje gaar en als ik dan snel naar huis ben gefietst heb ik behoefte aan een beetje snelle energie. Vandaar deze keer hardlopen met energie ballen.

www.2catsandthekitchen.com

Ik nam al  vaak een paar dadels en noten voor het rennen, maar lekkerder is natuurlijk om dit in een powersnack te verwerken, dan kan je net wat makkelijker nog wat smaakmakers en superfoods toevoegen. Deze ballen bestaan vooral uit walnoten en dadels, op smaak gebracht met rauwe cacao.  Maca heb ik toegevoegd voor extra energie, niet verkeerd zo vlak voor een sportprestatie 🙂 Overigens worden er nog veel meer goede eigenschappen aan maca toegeschreven, kijk bijvoorbeeld maar eens hier.

www.2catsandthekitchen.com

Recept

Maca power balls

1 cup walnoten
1 cup dadels
1 eetlepel macapoeder
1 eetlepel chiazaad
2 theelepels raw cacaopoeder
1 snuf himalayazout
1 eetlepel water
kokos

  • Doe alle ingredienten, behalve water en kokos, in een keukenmachine
  • Maal alles totdat het redelijk fijngemalen is
  • Voeg 1 eetlepel water toe en maal vervolgens tot het  fijngemalen is
  • Doe het mengsel over in een kom en maak er ballen van
  • Rol de ballen door de kokos en klaar!

www.2catsandthekitchen.nl

Eet smakelijk en sport ze!

(Recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 239 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.