Hardlopen: de finale! En pindakaaskoekjes

Yes!! I did it!! Ik loop nu gewoon 5 kilometer achter elkaar! *trots trots* En het gaat best goed. Ik blijf hardlopen nog best wel zwaar vinden, maar het gaat wel steeds makkelijker. De truc is zoveel mogelijk om de dag en af en toe 2 dagen ertussen. Gewoon doen, niet teveel over nadenken. Ja, ja! 5 kilometer ūüôā¬†

Week 10 van 'Rennen met Evy'
Week 10 van ‘Rennen met Evy’

De laatste week mag je van Evy nog kiezen of je een minuut wandelt, maar dat heb ik niet gedaan, gewoon meteen in 1 keer door. Helaas bleek de laatste podcast uit het programma voor de 10 kilometer te zijn, dus daar had ik niet zoveel aan, dus heb ik les 29 nog maar een keer gedaan.

www.2catsandthekitchen.com

Inmiddels heb ik mijn eigen muzieklijstje samengesteld om te lopen en test ik nu verschillende running-apps. Ik ben nu wel tevreden over de Nike+ running app, behalve dat bij mijn FaceBook post een veel lager aantal kilometers stond (het aantal mijl, maar dan met kilometer erachter, leek het)! Welke app gebruiken jullie?

www.2catsandthekitchen.com

Ik zoek nog steeds naar wat nu mijn beste hardloopmoment is, maar volgens mij wisselt het ook, afhankelijk van hoe ik heb gegeten en gedronken die dag. In de ochtend vind ik fijn, maar eind van de middag, als ik veel achter de computer heb gezeten, dan vind ik het ook heerlijk om even te rennen. En een beetje regen, dat houdt me zeker niet tegen, dat is eigenlijk best lekker om in te lopen (een beetje dus, he).

www.2catsandthekitchen.com

Ik heb nog een lekker hardloopsnackje in elkaar gezet met mijn favoriete ingredi√ęnt: pindakaas! Ge√Įnspireerd op een koekje dat ik laatst ergens bij de koffie kreeg. Je kan het raw peanutbutter cookies noemen, maar ook peanut protein balletjes, het maakt niet uit, verslavend lekker!

Recept

Raw peanut butter cookies/balls/snacks

1 cup amandelen
1 cup dadels, ontpit
1/3 cup pindakaas (bij voorkeur die uit de biowinkel)
snufje zout (als je ongezouten pindakaas hebt)
optie: beetje vanille, kaneel of cacao

  • Doe als eerste de amandelen in een keukenmachine en maal fijn (met de puls functie)
  • Doe vervolgens de dadels en pindakaas erbij en maal alles tot een fijn kruimelig (en plakkerig) mengsel
  • Maak van het mengsel kleine balletjes. De ze kun je vervolgens verder vormen tot kleine koekjes of gewoon als balletje laten.

www.2catsandthekitchen.com

Succes met lopen en eet smakelijk!

(Recept en foto’s van Marieke (c))

(Visited 120 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.