Feest voor iedereen!

Kook je vaak voor je gezin of voor meerdere mensen? Het liefst zet je ze natuurlijk allemaal een volledig plantaardige maaltijd voor, altijd … Of misschien ben je zelf juist bezig om steeds meer plantaardig te eten, maar niet elke dag? Of heb je juist allemaal “lastige” eters thuis? Van die situaties, dat je wil voorkomen dat je voor 5 man een aparte maaltijd kookt, maar wel dat je met zijn allen aan tafel kan.Ā 

Nou, Alexandra heeft de oplossing! Alexandra ken ik van de koksopleiding die ik heb gevolgd, VIP Health & Nutrition en ook van foodie dingen op social media. Aan het einde van de opleiding wilden we een kookboek maken als eindproject. Dat is uiteindelijk niet van de grond gekomen, maar Alexandra heeft onlangs wel haar eerste kookboek gelanceerd!! *applaus* en ik vind het leuk om daar iets over te schrijven šŸ™‚

Zij kwam met de term modulair koken, briljant natuurlijk! Een basismaaltijd, waaraan je voor alle wensen, diƫten, allergieƫn en dergelijke componenten kan toevoegen. Bij haar was de aanleiding dat een van haar kinderen last heeft van veel voedingsallergieƫn en dat zij zocht naar een manier om wel met zijn allen aan tafel min of meer hetzelfde te eten. Zo heeft zij eigenlijk gaandeweg het modulair koken vormgegeven.

Het boek, Feest voor Iedereen, staat vol heerlijke recepten, waarvan heel erg veel plantaardig. Daarnaast staan er veel basics in, die vind ik vooral heel fijn. Denk aan plantaardige vervangers voor kaas, zuivel, een glutenvrije mix en zelfs vegan vissaus. Alexandra doet veel aanĀ fermenteren (ik heb mijn kombucha-zwam ooit van haar gekregen en die groeit en bloeit nog steeds) en dat krijgt ook uitgebreid aandacht in het boek. Ā Zo ga ik zeker de appelcider azijn maken en gefermenteerde aardappeltjes.

Er staan ook veel lekkere drankjes in en hapjes, alles om je diner, Kerstdiner of feest compleet te maken, voor iedereen en in elk seizoen! De virgin Hugo’s en blini’s van Alexandra staan bij mij op de planning voor Kerst. En misschien ook nog wel voor Oud & Nieuw, maar dan met de niet-zo-virgin Hugo en rijstpapierkroepoek, toch wel het leukste recept uit het hele boek!

En zeg nou zelf, met de Kerst in aantocht, dan klikt dit heel erg handig. Niet alleen om het Kerstdiner uit te koken, maar zeker ook als cadeau. Aan je schoonmoeder bijvoorbeeld, die niets van jouw eetwijze begrijpt šŸ˜‰ (mijn schoonmoeder is niet meer zo van het koken, maar het had zeker gekund!). Of die vriendin, die thuis wat worstelt met een voedingsallergie van een van de kinderen. Of gewoon voor jezelf, omdat het een fijn boek is met mooie foto’s en lekkere recepten!

(* niet gesponsord hoor)

(Visited 102 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.